FxPro Hjelpesenter - Ordliste

Fibonacci Retracements (Fibonacci Retracements)

Navngitt etter matematiker Leonardo Fibonacci fra 1200-tallet, er Fibonacci-tallene tall i en heltallsekvens hvor hvert tall er summen av de to foregående. Sekvensen er nært knyttet til det gylne middel, og dets forhold er funnet på mange steder i naturen; fra skjellspiraler og tregrener til menneskekroppens tarmer og ledd.

I teknisk analyse refererer Fibonacci retracement til områder av støtte og motstand representert med linjer trukket på et aktivas prisdiagram for å skille mellom Fibonacci forholdet antas å eksistere i eiendomsprisendringer. Disse er trukket i henhold til Fibonacci-tallene på 23,6%, 38,2%, 50%, 61,8% og 100%.

For å bruke dem til din handel, velg Fibonacci retracements fra terminalen din og trekk en linje fra en nylig lavest lav til en høyest høyest høyde (eller omvendt avhengig av om markedet er bullish eller bearish) og plattformen din vil automatisk plotte forholdene for deg mellom disse to punktene. Fibonacci retracements fungerer best når de er planlagt på sterkt trending markeder. Når tegnet fra lav til høyt nivå, indikerer retracement støttenivåer hvor prisen kan trekke seg tilbake og dermed generere kjøpssignaler for tradere. Når det trekkes fra høyt til lavt nivå, indikerer retracement resistensnivåer hvor prisen kan stige raskt og dermed generere selgesignaler for tradere. Det antas at en av grunnene til at Fibonacci retracements synes å fungere så godt som et prediktivt verktøy har mer å gjøre med nivåene som er selvoppfyllende på grunn av det faktum at mange investorer observerer dem og ikke fordi det er et vesentlig matematisk forhold som definerer prisbevegelse.